Zonwerende folie

De voordelen van zonwerende folie

Zonwerende folie heeft zeer veel voordelen. Ook in ons koude kikkerlandje worden de hete periodes warmer en langer en dan kan het het leven zoveel prettiger maken als je in een ruimte kunt wonen en/of werken die lekker koel blijft. Maar wat veel mensen niet weten is dat zonwerende folie ook veel scheelt in energieverbruik en dus kosten omdat je in de zomer de airco minder hard hoeft te zetten maar in de winter houdt de folie juist warmte binnen en dus hoef je de verwarming dan weer minder hoog te zetten!

Welke folie werkt het beste?

De meest gebruikte folies zijn de Daylight Natural en de Solar Silver. Beide folies zijn er in varianten voor binnen– en buitenmontage. Dat laatste is alleen nodig als je HR++ glas hebt. De DN heeft een lichte tint, de SS is van buitenaf een spiegelfolie (zoiets als de spionfolie die je ook wel in films en series ziet als ze mensen ondervragen). De SS biedt als extra dus ook nog privacy. Alleen als het binnen licht is en buiten donker kun je wel naar binnen kijken.

Naast deze twee populaire zonwerende folies hebben we ook een vieligheidsfolie met zonwering (spiegelend) in één en een glasheldere UV-werende folie die vaak wordt toegepast bij etalages waar spullen inliggen die niet mogen verkleuren door het zonlicht.

De voordelen op een rijtje:

  • Koeler in de zomer
  • Warmer in de winter
  • Besparing op energiekosten
  • Minder last van reflectie op computerschermen en t.v.’s
  • Bescherming van meubels e.d. tegen verkleuring
  • Beveiligd het glas bij breuk voor rondvliegende glasscherven
  • Biedt als extra ook nog privacy bij de spiegelende versies

Zonwerende folie bestellen?

In onze webshop vind je alle zonwerende folies en de folies zijn vanaf een kwart rol van 7.7 meter te bestellen, oplopend naar een halve rol van 15.2 meter, driekwart rol van 22.9 meter of een volle rol van 30.5 meter. Wij verzenden geheel gratis met montagehandleiding en gereedschap!

Wil je de montage liever door een professional laten uitvoeren? Ook daarbij kunnen we je helpen. Vul het offerteformulier rechtsboven aan de pagina in of neem contact op. Ons moederbedrijf Tinttotaal helpt ook graag met advies voor grotere projecten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zonwerende raamfolie

Kleur
Meer
Rolbreedte
Meer

Wanneer je kiest voor kwalitatieve zon- en warmtewerende raamfolie, profiteer je van de isolerende- en reflecterende eigenschappen van de zonwerende raamfolie. De raamfolies filteren de UV-straling, waardoor je interieur niet verkleurt en/of veroudert. Met zonwerende folie verlaag je niet alleen de temperatuur in een ruimte, maar zorg je ook voor een prettiger werk- en leefklimaat. Het (langdurig) werken achter een computer gaat bijvoorbeeld gemakkelijker wanneer je geen last hebt van overmatige lichtinval.

Zonwerende folie voor verschillende toepassingen

Iedereen heeft wel eens last van de zon die door de ramen naar binnen schijnt op je beeldscherm, binnenkomende zonnewarmte die vooral in de zomer hiermee gepaard gaat of van mensen die naar binnen kunnen gluren. Gordijnen zijn niet altijd een passende oplossing voor deze problemen. Ze nemen het hele daglicht weg en je kunt ook niet meer naar buiten kijken.

De ideale oplossing voor deze problemen is zonwerende raamfolie. Zonwerende raamfolies zijn er in verschillende variaties en gradaties, zo is er voor elke toepassing wel een oplossing. Gaat het alleen om zonwering en is privacy niet noodzakelijk, dan is er een transparante folie wat je zoekt. Wens je naast zonwering ook privacy te hebben, dan zou je kunnen kiezen voor zonwerende privacy folie, dat is twee in één.

Al onze zonwerende raamfolies zijn voor 99% UV-werend. Bij enkelglas- en glas t/m waarde HR+, kun je zonwerende folie aan de binnenzijde van het glas aanbrengen. Bestaan je ramen uit HR++ glas of hoger, dan dien je de folie aan de buitenzijde van het glas te monteren. Indien gewenst kan al onze raamfolie vakkundig door onze vakbekwame monteurs geïnstalleerd worden.

Zonwerende folie voor privacy

Wil je de zon buiten houden, maar ook privacy? Zonwerende folie met spiegeleffect is een raamfolie waarbij je overdag wél naar buiten kan kijken maar niet naar binnen. Heb je ‘s avonds in huis het licht aan? Dan krijg je het tegenovergestelde effect. Er kan dan wél bij jou naar binnen gekeken worden en jij niet naar buiten.

Hulp nodig?

Veilig en vertrouwd afrekenen

Hulp bij plakken

Bekijk de instructies of ga naar:

Showroom bezoeken

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag
09:00 – 17:00 uur

RaamfolieTotaal
Isolatorweg 34A
1014 AS Amsterdam

Menu