Shopping Cart

Vanwege de extreme drukte worden bestellingen binnen 2 werkdagen verstuurd.

Zonwerende raamfolie

Als basisfolie biedt de zonwerende folie de grootste keuze qua kleur en warmte- en lichtwering. Zonwerende folies zijn leverbaar in verschillende tinten zoals zilver, bronze, grijs en neutraal ultra light. Zonwerende raamfolie is vanaf een kwart rol van 7.7 meter te bestellen. Oplopend naar een halve rol van 15.2, driekwart rol van 22.9 of een volle rol van 30.5 meter. Wij verzenden geheel gratis met montagehandleiding en gereedschap.

Product Filters

Toont alle 7 resultaten

Product Filters

Toont alle 7 resultaten

Bij ons kun je voor zonwering verschillende soorten folie kopen. Populair zijn de Solar Silver (spiegelend van buiten) en de Daylight Natural (allen met een tint). Maar we hebben ook een spiegelfolie in een bronzen kleur, een gehele block-out verduisterende folie en een zonwerende folie die helemaal glashelder is voor bijvoorbeeld etalages.

Zonwerende folie voor verschillende toepassingen

Iedereen heeft wel eens last van de zon die door de ramen naar binnen schijnt op je beeldscherm, binnenkomende zonnewarmte die vooral in de zomer hiermee gepaard gaat of van mensen die naar binnen kunnen gluren. Gordijnen zijn niet altijd een passende oplossing hiervoor, het neemt namelijk het daglicht weg en je wordt beperkt wat betreft het zicht naar buiten.

De ideale oplossing in dergelijke gevallen is al snel zonwerende raamfolie. Zonwerende raamfolies zijn er in verschillende variaties en gradaties, zo is er voor elke toepassing wel een oplossing. Gaat het alleen om zonwering en is privacy niet noodzakelijk, dan is er een nagenoeg transparante folie beschikbaar. Wens je naast zonwering ook privacy te hebben, dan zou je kunnen kiezen voor zonwerende privacy folie, dat is twee in één.

Al onze zonwerende raamfolies zijn voor 99% UV-werend. Bij enkelglas- en glas t/m waarde HR+, kun je zonwerende folie aan de binnenzijde van het glas aanbrengen. Bestaan je ramen uit HR++ glas of hoger, dan dien je de folie aan de buitenzijde van het glas te monteren. Hiervoor bestaan er folies met een extra topcoating voor de bescherming van de buitenste laag, deze worden aangeduid met EXT in de typebenaming. Indien gewenst kan al onze raamfolie vakkundig door onze vakbekwame monteurs geïnstalleerd worden.

Spiegelfolie

De Solar Silver zonwerende spiegelfolie biedt de hoogste warmtewering in zijn soort,dat komt doordat het gemetalliseerde folies zijn met een zilveren kern. Hierdoor is dit type folie best aanwezig omdat het een zilveren uitstraling geeft, daarom wordt deze ook wel spiegelfolie genoemd. Naast warmtewering bieden de spiegelfolies ook privacy tegen inkijk van buitenaf, uiteraard wel met behoud van zicht van binnen naar buiten. Solar Silver spiegelfolies zijn verkrijgbaar in twee gradaties, de SS20 en SS35. De waardes staan voor de percentage lichtdoorlaatbaarheid, hoe lager de waarde hoe meer warmtewering en privacy tegen inkijk.

Daylight Natural

Een vrij veel toegepaste variant is de Daylight Natural. De naam zegt het al, dit is een vrij neutrale zonwerende raamfolie met een warme “bruine” gloed. Dit is een goed alternatief als je de spiegelfolie Solar Silver te aanwezig vindt. De Daylight Natural biedt naast warmtewering ook privacy tegen inkijk van buitenaf. De Daylight Natural is beschikbaar is vier verschillende gradaties, de DN20, DN35, DN50 en DN60. Ook bij deze staan de waardes voor percentage lichtdoorlaatbaarheid. Hoe lager de waardes, des te meer warmtewering en privacy tegen inkijk.

Brons folie

De Sunset Bronze is net als de Solar Silver een gemetalliseerde zonwerende raamfolie en bieden beide nagenoeg evenveel warmtewering en privacy tegen inkijk van buitenaf. Het verschil zit hem voornamelijk in de kleur van de folie doordat de Sunset Bronze variant een brons/koperen kleur uitstraalt.  De Sunset Bronze zonwerende raamfolies zijn verkrijgbaar in drie verschillende gradaties, namelijk de SB20, SB30 en SB50. Ook hier staan de waardes voor percentage lichtdoorlaatbaarheid. Hoe lager de waardes, des te meer warmtewering en privacy tegen inkijk.

Sunlight

Omdat er ook regelmatig vraag is naar een transparante warmte werende raamfolie, met alleen een warmtewerende werking en zonder dat het glas hierdoor een tint krijgt, is de variant Sunlight in het leven geroepen. Dit is een nagenoeg transparante warmtewerende raamfolie en biedt voornamelijk warmtewering van buitenaf. Deze variant biedt geen privacy tegen inkijk van buitenaf. De Sunlight zonwerend raamfolie is beschikbaar in één gradatie, namelijk de SUN70.

De waardering van raamfolietotaal.nl/webshop bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.