Veiligheidsfolie – inbraakpreventie en bescherming

Door veiligheidsfolie toe te passen op ramen bescherm je jezelf en je gezin, collega’s of bezoekers tegen levensgevaarijke rondvliegende glassplinters die ontstaan bij een glasbreuk omdat de folie de splinters bij elkaar houdt. Hierdoor zijn de ramen ook moeilijker kapot te krijgen en daardoor wordt inbraak en vandalisme vertraagd. Zelfs bij een aarbeving of explosie blijven de splinters van de ramen veilig aan de folie zitten. Zo worden spullen in het interieur ook beschermd tegen schade. Veiligheidsfolie monteren op bestaande glaspanelen is een stuk voordeliger dan de ramen vervangen door veiligheidsglas. Zo kunnen oudere gebouwen of monumentale panden ook beschermd worden. De folie is tevens UV-werend en voorkomt daarom verkleuring waardoor het ook uitermate geschikt is voor etalageruiten.

image
Veiligheidsolie

image
Veiligheidsfolie winkel

image
Veiligheidsfolie

De voordelen van veiligheidsfolie:

• Versterkt de ramen
• Werkt inbraakpreventief en -vertragend
• Beschermd tegen letsel door rondvliegende glasscherven
• Beperkt schade door rondvliegende glasscherven
• Weert 99% van UV-stralen maar is toch glashelder
• Corrosie- en slijtagebestendig
• Krasvast, makkelijk schoon te houden en onderhoudsvrij
• Voorkomt verkleuring aan het interieur
• Werkt brandvertragend

Verschillende toepassingen

Veiligheidsfolie kan worden toegepast op ramen van winkels, industriehallen, kantoren, ziekenhuizen en instellingen, scholen, en alle andere gebouwen waar veiligheid gewaarborgd dient te worden. De folie is in diverse diktes verkrijgbaar:
2 MIL bij etalages van winkels, deuren en ander glas voor bescherming van werknemers en bezoekers.
4 MIL bij winkels, kantoren en fabrieken voor bescherming van mensen en inbraakvertraging. Wordt tevens toegepast in de voedingsindustrie in het kader van de HaCCP, BRC en IFS.
7 MIL bij kantoren en fabrieken waar na glasbreuk de maximale beveiliging nodig is, in het bijzonder voor computerruimten.
12 MIL bij gebouwen die beschermd moeten worden tegen aardbevingen, terrorisme of explosies.

Doe-het-zelf of vakkundige montage

De folie kan bij Raamfolietotaal op maat besteld worden maar het is aan te raden de montage door onze vakbekwame monteurs uit te laten voeren. Omdat zij de juiste tools hebben en de folie uitsluitend aangebracht dient te worden als de temperatuur van de ondergrond tussen de 5 en 25 graden Celsius is. De folie wordt voor de montage op maat gesneden. Omdat elk gebouw anders is biedt Raamfolietotaal graag advies op maat voor elk gewenst raamfolie project, neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Wist je dat:

– De folie altijd aan de binnenkant gemonteerd wordt met weinig overlast
– Het polyester materiaal volkomen helder is en absoluut niet afwijkt van de kleur van de ramen
– Onze veiligheidsfolie verkrijgbaar is in verschillende diktes
– Onze folie gewoon meegewassen kan worden met de ramen
– De folie ook verkrijgbaar is met zonwerende functie
– Een combinatie met privacyfolie ook tot de mogelijkheden behoort